maanantai 14. maaliskuuta 2016

14.03.2016: Töitä töitä

Ei ehtinyt kunnolla edes levähtää viikonloppuna kun taas työt kutsuivat. Eipä tuo haitannut, ei olisi ollut muutakaan tekemistä viikonloppuna.
Päivän tehtävä: valmistaa lukkosalpoja Princes Street Garden:in porttiin, jossa olin ollut aiemmin ko. porttia sovittamassa paikoilleen. "Magic Mike" antoi minulle pari vanhaa palikkaa, jotka oli irroitettu portista ja pyysi minua tekemään uudet. Tiedossa oli lattaraudan ja reiän koko, muut piti päätellä itse. Otin 10x30 ja 10x40 lattarautaa ja leikkasin kerralla niin paljon tavaraa, että siitä oli helppo mitata palojen ja reikien paikat. Sitten leikkaus rälläkällä poikki ja muodon viimeistely nauhahiomakoneella (linisher huom.). Hyviä tuli.
Tein muutaman ylimääräisen, sillä en ollut tyytyväinen parin reiän sijaintiin (ei ihan keskellä siis).
Näiden jälkeen tuli tehdä itse lukkosalpa. Tähän lattaan (12x80) tehtiin lovet, jotta niistä menisi läpi kaksi noista aiemmista ulokkeista. Tässä työssä sain polttoleikata "pillillä". Olikin hyvä pitkästä aikaa verrytellä muistia, miten sillä leikattiinkaan siististi. Sitten vaan siistittiin leikkuujäljet ja haettiin lopullinen muoto. Päivän lopuksi oli vielä kaksi salpaa tehtävä. 1150mm, 16mm pyörötanko taivutettiin päästä, jotta saatiin kädensija. Tähän taivutettuun päähän hitsattiin teräspallo kiinni. Tämä vaihe jäi harmillisesti kesken, sillä viimeinen pallo halusi mennä vinoon hitsatessa. Noh, ei auta kuin korjata asia huomenissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti