maanantai 14. maaliskuuta 2016

13.03.2016: Projekti jatkuu

Aamulla tempaisin pyörän selkään ja suuntasin taas pajalle. Saavuin tällä kertaa hiukan myöhempään, joka ei toisaalta haitannut. Päivän suunnitelma oli saada aloittamani työ valmiiksi ja aloittaa uuden vasara tekoa. Noh, eihän se ihan niin yksinkertaista ollut. Vasara oli kyllä viimeisiä hiontoja vaille valmis, mutta niihin sai myös kulutettua aikaa kun hyvää lopputulosta haettiin. Ja kun kerran näin pitkälle oltiin päästy, ei viitsinyt kiiruhtaa liiaksi. Kun kaikki oli valmista, seurasi karkaisu. Mahdollisuudet olivat kuumentaa joko "pillillä", induktiolämmittimellä, tai ahjossa. Valitsin viimeiseksi mainitun (tuntui eniten omalta vaihtoehdolta). Ensin lyöntipää kuumaksi ja juosten ulos karkaisemaan öljyyn. Ei halkeamia tai muutakaan ylimääräistä. Sen jälkeen toinen pää ja sama juttu. Ei myöskään mitään normaalista poikkeavaa. Sitten kiilloitus, kahvan teko, ja kokonaisuus kasaan. Lopuksi testaus ja hyvinhän se toimi. Ja lopputulos oli mielestäni kaiken vaivan arvoinen.
Huomion arvoinen asia: Jos vasaraa kuumentaa ennen karkaisua ahjossa, kannattaa joko koko laitos kuumentaa, tai sitten kummatkin päät yhtäaikaa. Jos karkaisee vain yhden pään kerralla, saattaa toinen pää päästyä liikaa kuumentaessa vasaraa uudestaan.

Sain työn valmiiksi juuri ennen kuin päivä päättyi joten toinen vasara jäi vielä tekemättä. Katsotaan jos tässä vielä löytyisi aikaa tehdä se toinenkin. Mutta, ainakin opin paljon vasaran teosta. Bueno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti